Healthy bananenbrood recept

0
bananenbrood recept met appel

Bananenbrood met appel en kaneel

Bananenbrood is healthy, gemakkelijk te maken en heerlijk als ontbijt, lunch of tussendoortje.
Je kan bananenbrood gewoon zo eten of je doet er beleg op.

Ik heb al een aantal verschillende recepten geprobeerd maar mijn bananenbrood kwam telkens heel klef uit de oven. Het bananenbrood was gewoon veel te vochtig. Ik heb het recept en de bereidingswijze aangepast en geen klef bananenbrood meer!
Handige tip: doe een velletje bakpapier in de bakvorm zo kun je gemakkelijk je brood eruit halen als hij klaar is.

Ingrediënten:

  • 150 gr havermeel (ik gebruik havermout)
  • 3 (rijpe) bananen
  • 3 eieren
  • 1 schep vanille eiwitpoeder (28 gr)
  • 1,5 tl bakpoeder (ca. 5 gr)
  • 2 tl kaneel (ca. 7 gr)
  • 2 handjes rozijnen (40 gr)
  • 1 appel, geschild en in stukjes gesneden
  • evt. wat noten
  • evt. amandelschaafsel

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden

Maak de havermout tot meel met een staafmixer.. of gebruik gewoon kant en klare meel.
Doe het eiwitpoeder, de kaneel en het bakpoeder bij de havermeel in, meng even goed door elkaar en zet weg.

Spoel de rozijnen schoon en laat ze in een bakje water voor ong. 10 minuutjes wellen.
Pureer de bananen in een aparte kom en voeg de rozijnen en stukjes appel toe.
(Het pureren van de bananen kan met een staafmixer of als je deze niet hebt prak je ze fijn met een vork)

Doe het eiwit van de eieren in een aparte kom. Klop het geel even los en doe dit bij het banaan mengsel in.
Klop nu het eiwit op met een mixer tot het fluffig is.

Doe nu het opgeklopte eiwit bij het banaan mengsel in en spatel dit erdoor. Voeg tot slot het havermout mengsel toe en spatel wederom goed door. Meng er eventueel nog wat noten doorheen.
En doe het beslag in de bakvorm, strooi er nog wat amandelschaafsel overheen en zet in de oven > 50 min op 180 graden.

 

Het bananenbrood is goed verpakt een paar dagen houdbaar in de koelkast, hier in huis is het vaak zo op dus heeft het geen tijd om te bederven. Je kan ook heel goed het bananenbrood in plakjes snijden en verpakt in vershoudfolie invriezen. Zo heb je altijd wat op voorraad!

 

De voedingswaarden van dit hele bananenbrood zijn als volgt:
Kcal: 1145
Eiwitten: 63 gr
Koolhydraten: 221 gr
Suikers: 86 gr
Vetten: 33 gr

 
Als je het brood in 10 plakken snijdt heb je 115 kcal per plak / 6,3 eiwitten / 22,1 kh / 8,6 suiker / 3,3 vet

About author

No comments

Portret van een labrador

Nieuw schilderij: honden portret

  Schilderij ‘labrador’ is toegevoegd aan mijn portfolio. Ook schilder ik in opdracht. Neem gerust even contact op voor vragen of opmerkingen. (Bekijk alle schilderijen) ...

Powered by themekiller.com