Monchou trifle

0
recept voor monchou trifle

Monchou trifle… een monchoutaartje in een glas!

 

Hieronder het recept voor dit heerlijke toetje.

Ingrediënten voor 5 glaasjes:

  • 1 bakje monchou zacht & luchtig à 200 gr
  • 125 ml slagroom (ongeklopt)
  • 40 gr witte basterdsuiker
  • 10 bastognekoekjes
  • 1 flinke el jam (Ik heb Hero aardbeienjam gebruikt, deze had ik nog in huis)
  • blikje vlaaifruit kersen (Hero)
  • 5 glaasjes

Bereidingswijze:

Maak eerst de bastognekoeken fijn.
Dit kan evt. met een keukenmachine. Heb je die niet?! geen probleem! Zelf doe ik de koekjes altijd in een diepvrieszak (wel even afsluiten) en dan met de deegroller eroverheen.
Schep vervolgens een eetlepel jam door de kruimels om het plakkerig te maken, verdeel het over de glaasjes en druk zachtjes aan.

Doe nu de suiker en slagroom in een kom en klop met de mixer tot stevige slagroom. Schep vervolgens de Monchou er doorheen.
Doe het Monchou mengsel bovenop de koek in de glaasjes en laat het minimaal een uurtje stijven in de koelkast.

Doe vlak voor het serveren het vlaaifruit bovenop de Monchou et bon appétit!

* Ik heb zelf 4 glaasjes gemaakt met 8 koekjes ipv 10. maar het was behoorlijk machtig!
** Volgende keer probeer ik het zelf met wat minder suiker te maken (vlaaifruit is ook al zoet)

About author

No comments

portret van een west highland terrier - Lindsey van Dijkhuizen

Nieuw schilderij: portret van een hond

Schilderij ‘West Highland Terrier’ is toegevoegd aan mijn portfolio. Ook schilder ik in opdracht. Neem gerust even contact op voor vragen of opmerkingen. (Bekijk alle ...

Powered by themekiller.com