oude stoel pimpen || refurbishing an old chair

1
Oude stoel gepimped

 

Een tijd geleden heb ik twee van deze oude houten stoeltjes gekregen. Eén van deze stoeltjes heb ik in een nieuw jasje gestoken. Na het eerste lichtgrijze kastje (link) heb ik nog een ander buikkastje gepimpt (deze foto’s volgen nog) en nog wat andere kleine meubeltjes opgeknapt.
Voor het stoeltje op de foto heb ik gitzwarte zijdeglans lak gebruikt. Gitzwart? Jaja deze ‘kleur’ bestaat echt het is de ralkleur RAL 9005.
Eerst heb ik het stoeltje afgenomen met St. Marc allesreiniger en vervolgens heb ik de stoel goed geschuurd.

oud houten stoeltje klaar om opgeknapt te worden

Omdat ik de onderkant van de pootjes onbewerkt wilde laten heb ik eerst de pootjes afgeplakt met gele schilderstape. Vervolgens heb ik het stoeltje gegrond, ik had geen donkere grondverf in huis dus heb hiervoor gewoon witte grondverf gebruikt. (Uiteraard is het handiger om donkere grondverf te gebruiken zodat de uiteindelijke laklaag beter dekt.)
Hierna heb ik het stoeltje licht opgeschuurd met heel fijn schuurpapier, als je hiervoor een te grove korrel gebruikt schuur je de grondverf er namelijk zo weer af. Vervolgens een tweede laag grondverf aangebracht en weer lichtjes geschuurd.
Vervolgens kon de laklaag worden aangebracht, ik had uiteindelijk 3 lagen lak nodig voordat het eindresultaat naar wens was.

gepimpte oud houten stoeltje

Bewaren

About author

1 comment

Post a new comment

Powered by themekiller.com